Kultur

Clara Henry kommer till Kalmar stadsbibliotek

Kalmar Artikeln publicerades

Hon är en av landets största vloggare och influencers. På måndag den 18 februari kommer Clara Henry till Kalmar stadsbibliotek för att prata om feminism, sexism och jämlikhet.

Clara Henry.
Foto: Noella Johansson/TT
Clara Henry.

Clara Henry kommer till stadsbiblioteket kl 13 den 18 februari för att prata om sin senaste bok Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet. Där skriver hon bland annat om när det är dags att sluta fråga om feminismen gått för långt, och istället dags att börja fråga: Vad krävs för att nå jämlikhet? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer?

Clara Henry har de senaste åren varit bland annat programledare för Melodifestivalen, sommarvärd i Sommar i P1. Hon har haft en egen talkshow på Kanal 5 och hon har tilldelats priset årets videobloggare 2014 och 2015.

2015 debuterade Clara Henry med boken Ja jag har mens, hurså?, som utmanar samhällets syn på mens. Förra året gavs hennes bok Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet, ut. Den har beskrivits som en pedagogisk och enkel guide till feminism.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.