Annons

Clara Henry kommer till Kalmar stadsbibliotek

Hon är en av landets största vloggare och influencers. På måndag den 18 februari kommer Clara Henry till Kalmar stadsbibliotek för att prata om feminism, sexism och jämlikhet.
Kalmar • Publicerad 15 februari 2019
Clara Henry.
Clara Henry.Foto: Noella Johansson/TT

Clara Henry kommer till stadsbiblioteket kl 13 den 18 februari för att prata om sin senaste bok Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet. Där skriver hon bland annat om när det är dags att sluta fråga om feminismen gått för långt, och istället dags att börja fråga: Vad krävs för att nå jämlikhet? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer?

Clara Henry har de senaste åren varit bland annat programledare för Melodifestivalen, sommarvärd i Sommar i P1. Hon har haft en egen talkshow på Kanal 5 och hon har tilldelats priset årets videobloggare 2014 och 2015.

2015 debuterade Clara Henry med boken Ja jag har mens, hurså?, som utmanar samhällets syn på mens. Förra året gavs hennes bok Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet, ut. Den har beskrivits som en pedagogisk och enkel guide till feminism.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons