Lessebo

Buss och bil i krock – förare allvarligt skadad

Lessebo Artikeln publicerades

En personbil och en buss kolliderade på väg 25 strax strax öster om Hovmantorp vid Brantingabrånen vid 06.00 på torsdagsmorgonen. Personbilen hamnade i diket. Ett tiotal personer uppges ha varit inblandade i olyckan enligt SOS Alarm.

En buss och en personbil kolliderade vid 06-tiden strax öster om Hovmantorp på väg 25.
Foto: Carl Carlert
En buss och en personbil kolliderade vid 06-tiden strax öster om Hovmantorp på väg 25.

En person fördes med ambulans till lasarettet i Växjö. Inga skador har rapporterats på de som färdades i bussen.

Räddningstjänsten från Hovmantorp och Lessebo var på plats vid olycksplatsen tillsammans med ett flertal ambulanser. Väg 25 var avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet och trafikanter uppmanades att ta en annan väg på grund av köbildning i morgontrafiken.

– Det är väldigt halt och snöigt vid olycksplatsen, säger räddningsledare Håkan Henriksson, från Hovmantorp.

Bärgningsarbetet är påbörjat och vägen är helt avstängd. Räddningstjänsten sanerar på platsen eftersom det läckt drivmedel från bussen.

Polisen rapporterar på sin hemsida att föraren av personbilen blev allvarligt skadad vid krocken.

Enligt en bulletin från Region Kronoberg har mannen blivit inlagd och får vård för sina skador.

Strax efter klockan halv nio på morgonen rapporterade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik, men att det fortsatt kan vara långa köer förbi olycksplatsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.