Kultur

Bröderna Norberg klara för Kalmar stadsfest

Kalmar Artikeln publicerades
Daniel och Emil Norberg.
Foto: Olle Norgren
Daniel och Emil Norberg.

Kalmar stadsfest har släppt ytterligare två akter, komikerduon Emil och Daniel Norberg, som bland annat är kända för sina populära schlagerparodier, och countryduon Smith & Thell.

Emil och Daniel Norberg är kända för sina parodier på låtarna i Melodifestivalen. Deras klipp på Youtube har miljontals visningar och de har också uppträtt under Melodifestivalen. På Kalmar stadsfest ska de ge en specialshow på Stortorget lördagen den 10 augusti. De kommer dels att ge några smakprov på sina parodier, dels berätta om arbetet som ligger bakom.

Smith & Thell.
Foto: Pressbild
Smith & Thell.

Countryinfluerade Smith & Thell spelar på Larmtorget lördagen den 10 augusti, tillsammans med tre musiker. Duon består av Maria Jane Smith och Victor Thell. De släppte sin debutskiva 2017. Duon har även skrivit låtar till bland andra Molly Sandén, Darin, Danny Saucedo och Alan Walker.

Kalmar stadsfest äger rum den 8–10 augusti. Sedan tidigare är bland andra Molly Sandén, Atomic Swing, Janice, Wilmer X, Eva Eastwood och Albin Lee Meldau klara för spelningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.