Annons

Brittiska pubar, mycket te och mysko mat i nygammal deckare

Peter Robinsons Yorkshire är miljön för denna nygamla Alan Banks-deckare. Och visst har den sin charm, tycker recensenten Mats Palmquist.
bokrecension • Publicerad 12 mars 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Peter Robinson.
Peter Robinson.Foto: Caroline Andersson

En hängiven man

DECKARE

Författare: Peter Robinson

Översättning: Jan Malmsjö

Förlag: Forum

Jag har för länge sedan tappat räkningen på Peter Robinsons böcker om kommissarie Alan Banks. Dessutom har de kommit ut lite huller om buller när det gäller kronologin. ”En hängiven man” är den andra boken som skrevs i serien och kom redan 1988, men först nu på svenska. Och jag kan raskt konstatera att den är klart bättre än den allra första Banks-boken, ”Ur askan i elden”, som kom på svenska förra året.

Det nordengelska landskapet bildar fond åt ett mord på en omtyckt och respekterad historieprofessor. Allt känns väldigt brittiskt med många mysiga pubar, mycket te och mysko mat. Men här är absolut grunden lagd till Peter Robinsons popularitet, med charmen och persongalleriet även om det trots allt mest är en bok för de redan Robinsonfrälsta.

Mats PalmquistSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons