Kultur

Borgholm brinner är tillbaka nästa sommar

MUSIK Artikeln publicerades
In Flames är tillbaka i ruinen nästa sommar.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
In Flames är tillbaka i ruinen nästa sommar.

In Flames-initiativet Borgholm brinner är tillbaka i slottsruinen nästa sommar. ”Det har alltid varit en dröm att göra något i den kalibern och det blev ännu mer magiskt och mer speciellt än vad vi någonsin kunnat föreställa oss”, säger bandets sångare Anders Fridén.

Metalbandet In Flames egen festival Borgholm Brinner kommer tillbaka nästa år. Den 2–3 augusti blir det comeback för tvådagarsfestivalen på Öland som ägde rum för första gången i somras. Artister och band som ska spela på festivalen kommer att presenteras löpande men det är klart att In Flames avslutar båda kvällarna.

"Första året med Borgholm Brinner var en overkligt fin upplevelse i vår karriär. Det har alltid varit en dröm att göra något i den kalibern och det blev ännu mer magiskt och mer speciellt än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Att vi hade den första festivalen på Borgholms slottsruin var oerhört spännande och lärde oss mycket om vad vi kan göra för att göra nästa års upplevelse ännu bättre för våra fans, skriver In Flames sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

In Flames bildades 1990 och släppte sitt senaste album Battles i fjol. Bandet har Grammisbelönats ett flertal gånger och tilldelades regeringens musikexportpris 2006.

Biljetterna till nästa års festival på Öland släpps den 26 november.

Borgholm brinner arrangerades för första gången i somras.
Foto: Christer Tille
Borgholm brinner arrangerades för första gången i somras.

Borgholm brinner arrangerades i somras den 27-28 juli och bland banden som framträdde på festivalen var In Flames, Satyricon, Dark Tranquillity och Refused.

”Sammanfattningsvis känns Borgholm Brinner-festivalen som en stor framgång. Professionellt arrangerat på alla plan, bra med publik, utmärkt ljud och ljus, bra bokningar och en final med Refused och In Flames som vi sent ska glömma. Jag ser gärna att Borgholm Brinner flammar upp lika högt nästa år.”, skrev Barometern-OT:s recensent Henrik Wennesund om årets upplaga om festivalen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.