Kultur

Bonde-Simon om sveket: ”Jag lever min mardröm just nu”

Gårdby Artikeln publicerades
”Hur ska jag våga lita på kärlek igen. Det blir tufft”, säger Simon Ohlsson i näst sista avsnittet av Bonde söker fru.
Foto: TV4
”Hur ska jag våga lita på kärlek igen. Det blir tufft”, säger Simon Ohlsson i näst sista avsnittet av Bonde söker fru.

Promenader hand i hand, djupa samtal och romantik i slottsmiljö. Tre av Bonde söker fru-paren fick en romantisk semester tillsammans men för Ölandsbonden Simon Ohlsson blev utlandsresan en mardröm.

I säsongens näst sista avsnitt åkte paren på kärlekssemester men för Simon Ohlsson blev resan till Rhodos något helt annat än vad han hoppats. Förra veckan fick tittarna se när han vid slutvalet valde Frida Eriksson som brast ut i glädjetårar.

Kärleken såg ut att spira mellan dem under inspelningarna. Därefter hade de mest pratat över sms men när det var dags för avresa hade Frida Eriksson gått under jorden.

”Abonnenten du försöker nå kan inte ta ditt samtal just nu”, blev svaret när Simon Ohlsson försökte ringa henne på vägen till flygplatsen.

– Jag skulle hämta henne i Södertälje men när jag ringde för att höra vilken tid vi skulle mötas så svarade hon inte, säger Simon Ohlsson.

Han tog kontakt med produktionen för Bonde söker fru som sa att de skulle hjälpa honom att nå Frida Eriksson.

– Tankarna började snurra och man undrade om det hänt henne något, säger Simon Ohlsson.

– Planet går om några timmar så ännu så länge finns det väl hopp, säger Simon Ohlsson i programmet.

Men när avgångstid för planet närmar sig har hon fortfarande inte gått att nå och Simon Ohlsson får sätta sig på planet ensam.

– Jag tänkte först åka hem. Jag ville inte åka på kärleksresa själv men jag hade ordnat allt hemma för att åka iväg så jag tänkte att jag kan lika gärna åka och ta hand om mig efter det som hänt, säger Simon Ohlsson.

Sittande på en solstol nere på Rhodos får han ett meddelande på sin telefon om att Frida Eriksson inte vill träffa honom igen.

– Jag lever min mardröm just nu. Det var det här jag inte ville skulle hända. Jag ville ju inte bli själv. Just nu känns det som att kärlek, det existerar inte, det är bara ett jävla påhitt, säger han i programmet.

Men när det ser som mörkast ut så knackar det på hotellrumsdörren och en av hans bästa vänner, Per från Öland, uppenbarar sig och gör allt för att peppa sin vän.

– Att Per släppte allt för att komma ner till mig. Det kommer jag aldrig att glömma. Det är sådant man behöver i en sådan här situation, prata med någon som lyssnar, säger Simon Ohlsson.

Hur är det att se programmet och det som hände så här i efterhand?

– När man tittar på programmet så undrar man hur hon kan säga så fina saker och sedan bara försvinna. Jag tyckte det verkade så väldigt fint och jag fick förklaring på förklaring på varför hon gillade mig. Det är ofattbart det som hände.

I en intervju med programledaren Linda Lindorff, som släpptes direkt efter att programmet hade sänts, berättar Frida om varför hon dumpade Simon.

Hon säger bland annat att att hon tappade känslorna efter att programmet var slut, att det blev för mycket, och att hon helt enkelt inte kunde hantera situationen.

SE HELA INTERVJUN HÄR:

Vad gäller de övriga tv-bönderna i programmet så semestrar de utan större dramatik och för den andre bonden från länet, Per Solberg från Vena, blev kärlekssemestern en fullträff. Han åkte till Dublin tillsammans med Sofie Öhman.

– Herregud jag har aldrig varit med om det här, det känns så jäkla bra. Jag vill att Sofie och jag ska sitta i Pukemåla i varsin gungstol lite gamla och grå och säga: du raring, kommer du ihåg hur allting började? säger Per Solberg i programmet.

 Per Solberg, från Vena, och Sofie Öhman från Stockholm fick en fin semester på Irland.
Foto: TV4
Per Solberg, från Vena, och Sofie Öhman från Stockholm fick en fin semester på Irland.

Nästa vecka får tittarna reda på om kärleken håller när vardagen är tillbaka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.