Kultur

Bonde-Simon om pussarna: "Vad hände där?

Stockholm/Öland Artikeln publicerades

Relationerna fortsätter att fördjupas – men inte för alla. Flera besvikna brevskrivare fick lämna veckans Bonde söker fru.

– Jag fick inte det där kärlekspirret i magen, säger Ölandsbonden Simon Ohlsson.

Simon Ohlsson var första bonden att pussas i årets säsong av Bonde söker fru.
Foto: TV4
Simon Ohlsson var första bonden att pussas i årets säsong av Bonde söker fru.

Efter gruppdejter med bland annat fågelholksbygge och karaoke blev det till slut dags för bönderna i TV4:s Bonde söker fru att besluta vilka fyra flirtar som får följa med tillbaka till bondgården.

– Det är så jädra jobbigt att välja bort och det kommer bara att bli jobbigare, säger Per Solberg i programmet.

Mjölkbonden Susanna Karlsson hann tänka om flera gånger efter att ha smitit iväg med ensam med några av sina dejter, och gick till slut på utvecklingspotential snarare än utseende.

– Jag tror att det här förmodligen kommer att bli den galnaste sommaren som jag har varit med om, säger Susanna Karlsson.

Det bästa som kan hända i sommar är att man hittar den där kärleken, att man tror att hjärtat ska slitas ur kroppen, att man riktigt svävar omkring på moln, att ett blixtnedslag slår ner i en och man bara "jaaaa!

För mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland pirrade det till lite extra när han gick iväg tillsammans med dejten Sarah Petterson, och samtalet slutade i en puss.

– Ja, vad hände där? Det hade jag inte räknat med, sade han skrattandes efteråt.

Liksom kollegorna ser han stora chanser till tvåsamhet och fjärilar i magen.

–Det bästa som kan hända i sommar är att man hittar den där kärleken, att man tror att hjärtat ska slitas ur kroppen, att man riktigt svävar omkring på moln, att ett blixtnedslag slår ner i en och man bara "jaaaa!", säger han.

Hur var det att bjuda hem tjejerna till gården?

– Det var inte lätt att göra det här valet. Man skulle välja bort två stycken. Emelie blev ledsen och jag hade det på känn, men jag fick inte det där kärlekspirret i magen med henne. Jag kände lite mer för de fyra jag valde att bjuda hem och jag var nyfiken på hur de skulle hantera situationen på en gård. Allt gick väldigt fort och man hinner inte göra någon djupare analys utan jag gick på känsla. Jag hade en förhoppning om att hitta kärleken bland de fyra.

Hur är det att vara med i programmet?

– Det är ovant och inte alls vad man brukar vara med om i sin vardag. Det är speciellt att få en sådan uppmärksamhet av så många tjejer.

Hur kändes det att ta emot tjejerna hemma?

– Det var lite nervöst men samtidigt kul att se hur de skulle tycka om att vara hos mig.

Hur är det att se sig själv i tv?

– Det känns bra tycker jag. De har fått ihop programmet bra. Ibland kan man ju tycka "oj då vad de tvungna ta med det". När man säger fel och så men vad fanken det får man bjuda på. Det är mänskligt att göra fel.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?

– Folk har tagit det positivt och tycker att det är spännande och kul att följa mig och hoppas att man ska hitta kärleken.

Drama blev det däremot i programmet när fågeltokiga hönsbonden Erik Nilsson jämförde Cornelia Tranberg med en skata – för att sedan skicka hem henne.

– Där hade jag kunnat bli förbannad, det gjorde mig lite irriterad. För mig är en skata någon som letar guld och skiter överallt, det är inte en komplimang, sade hon efteråt.

När programledaren Linda Lindorff frågade Erik Nilsson om han hade någon han kunde tänka sig att pussas med blev det däremot ett bestämt nej.

Nästa vecka får de potentiella kärlekarna för första gången se böndernas gårdar. (Bar-OT/TT)