Annons

Bonde-Simon: "Jag skulle inte göra om det"

Konkurrensen om tv-bönderna blir allt tuffare – och oroliga brevskrivare försöker gå in och sabotera de andras egentid med bönderna.
Stockholm • Publicerad 24 oktober 2018
Ölandsbonden Simon Ohlsson på sin gård med de fyra utvalda brevskrivarna: Elin Persson (Kalmar), Sarah Petterson, Frida Eriksson och Amanda Olsson Rhodin.
Ölandsbonden Simon Ohlsson på sin gård med de fyra utvalda brevskrivarna: Elin Persson (Kalmar), Sarah Petterson, Frida Eriksson och Amanda Olsson Rhodin.Foto: TV4

Nu har de återstående brevskrivarna till slut fått flytta in på gårdarna i Bonde söker fru – med varierade reaktioner som följd.

Mjölkbonden Simon Ohlsson bor på Öland i sin mormors gamla hus, bredvid sin ladugård med 120 kor.

Annons

– Jag blev ganska chockad när jag klev in genom dörren faktiskt. Utsidan av huset var jättefin men sedan när man kom in var det mormor och 80-tal, säger Frida Eriksson.

Simon Ohlsson var inte helt avslappnad när han skulle ta emot de utvalda.

– Det var lite nervöst att ta hem fyra tjejer som skulle övernatta hos en. Det är man inte van vid, säger han när Nöjet ringer upp honom.

Skogsbonden Per Solberg ville se till att hans utvalda verkligen skulle trivas, och bäddade upp sängar med presenter, medan hönsbonden Erik Nilsson tyckte att det skulle vara lika för alla – och satte ihop fyra tältsängar i militärisk ordning på övervåningen.

– När de kläckte ur sig att det inte är några problem att dela rum tänkte jag att "nä, då ska ni fan få dela rum", säger han i programmet.

Men att dela hus tillsammans med tre andra friare är inte så lätt.

Tobias Jönsson var den första att anlända till mjölkbonden Susanna Karlsson, och även om han tror att sin egen lantliga bakgrund kan vara en fördel vill han inte ta ut någonting i förskott.

– Bara för att man är bonde kommer man inte få något frikort, säger han.

”Jag skulle inte göra om det en gång till. Men förhoppningen är ju att hitta en livspartner.”

I förra veckans avsnitt pussades Ölandsbonden Simon Ohlsson med sin dejt Sarah Pettersson – och i onsdagens avsnitt längtade hon efter fler. I stället var det Frida Eriksson som fick hålla handen med den öländska mjölkbonden.

– Jag och Frida klickar så bra ihop, det är så lätt att vara med henne, säger han i programmet.

Annons

Hur var det att dejta fyra tjejer samtidigt?

– Det är ganska jobbigt faktiskt. Jag skulle inte göra om det en gång till. Men förhoppningen är ju att hitta en livspartner.

Elin Persson från Kalmar.
Elin Persson från Kalmar.Foto: TV4

Redan i nästa avsnitt blir det nya pussar för Simon Ohlsson – men varken Frida Eriksson eller Sarah Petterson är med i bilden den gången. Med på gården är också Elin Pettersson från Kalmar, och hon sade i kvällens avsnitt:

– Det kommer nog bli intriger tror jag. (TT/BAR-OT)

Anna TörnkvistSkicka e-post
Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons