Kultur

Benny Anderssons Orkester till Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

Efter drygt två års uppehåll ger sig Benny Anderssons Orkester ut på sommarturné igen.

Kalmar är ett av stoppen.

Tommy Körberg, Benny Andersson och Helen Sjöholm på Rävspelet 2016.
Foto: Emma Hasselgren
Tommy Körberg, Benny Andersson och Helen Sjöholm på Rävspelet 2016.

Sommarturnén består av åtta konserter och den 27 juli kommer BAO, med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på sång, till Skälby gård i Kalmar.

Fakta

Benny Anderssons Orkester

Består av: Benny Andersson (dragspel, piano), Kalle Moraeus, Leif Göras, Olle Moraeus och Perra Moraeus (fiol med mera som tillsammans utgör folkmusikgruppen Orsa Spelmän), Göran Arnberg (tramporgel), Janne Bengtson (flöjt), Per Grebacken (saxofon & klarinett), Jogga Ernlund (kontrabas), Calle Jakobsson (tuba), Leif Lindvall (trumpet), Lars Rudolfsson (dragspel), Jörgen Stenberg (trummor & percussion) samt Helen Sjöholm och Tommy Körberg på sång.

Visa mer...

Senast BAO spelade i Kalmar var 2016. Platsen var då Rävspelet vid Fredriksskans.

– Vi är glada att vi får tillbaka BAO till Skälby Gård. Sommaridyllen och miljön runt den anrika herrgården är som klippt och skuren för picknick, dans, sol och sång, säger Pär Israelsson, evenemangschef på Destination Kalmar.

Biljetterna släpps den 6 december.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.