Kultur

Barbro Lindgren till lilla filmfestivalen

Kultur Artikeln publicerades
Barbro Lindgren i sitt hem på Öland.
Foto: Paul Madej
Barbro Lindgren i sitt hem på Öland.

Barnboksförfattaren Barbro Lindgren, bosatt i Glömminge på Öland, blir hedersgäst på Göteborgs lilla filmfestival nästa år.

Lindgren ligger bakom barnboksfavoriter som Loranga, Masarin och Dartanjang och Max och Benny. Många av hennes verk har filmatiserats och hon har skrivit flera originalmanus.

På festivalen visas ett urval av hennes filmer, enligt ett pressmeddelande. Lilla filmfestivalen bjuder också på världspremiär för Giraffens cykel, en ny film av Spöket Laban-skaparen Lasse Persson.

Invigningsfilm är den oljemålningsanimerade Tito och fåglarna. Göteborgs lilla filmfestival äger rum 17–20 januari 2019. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.