Annons

Adée har potentialen men det lyfter inte

”Jag önskar bara få en härlig käftsmällsupplevelse”, skriver Nöjets recensent Petra Gustafsson om öländska Adées nya ep.
Publicerad 1 mars 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: David Ekströmer

Adée - Home/Down

Vad: Ep med fyra låtar

Bästa låten: Home

Utforskandet av soul- och R&B-genren som öländska Adée har ägnat sig åt under sina tidigare låtsläpp, där hon något spretigt har blandat retrosoul med nutids-R&B och allt däremellan så är låten Home tydlig i sin form.

Direkt efter första lyssningen på Home får jag en känsla av 90-tals-R&B. De klassiska syntheffekterna finns där, det typiska 90-talssoundet med basslingorna och det lugna taktfasta beatet toppat med de fylliga bakgrundskörerna som backar Adées souliga röst, vilken för övrigt passar förträffligt fint in i den här R&B-kontexten.

Annons

Oj, vad jag hade önskat att hela Adées ep hade fortsatt på den vägen och tagit ut 90-talssvängarna ännu mycket mer, det hade varit finfint.

Nåväl, efter en kul start fortsätter jag med förväntan att lyssna på Wasted on You – en lite Bond-doftande ballad. Det är en fin låt och Adée sjunger kalasbra, men det stannar där. Jag önskar bara få en härlig käftsmällsupplevelse – den som Adée har potential att ge – men den uteblir. Det är som om pusselbitarna mellan produktion, låtskriveri och Adée inte riktigt lirar.

Låtarna som följer - Hold It Against you och If You Jump är båda moderna R&B-produktioner som tyvärr tråkar ut mig och lämnar mig oberörd. Min känsla av ep:n är lite som när man tar första biten choklad. Den smakar fantastiskt och man vill ha mer, men efter några bitar äter man bara för att det finns choklad kvar. Till slut är man helt enkelt mätt.

Lyssna på Home/Down här:

Petra Gustafsson
Annons
Annons
Annons
Annons