Hon gör raketkarriär på den lokala mäklarmarknaden: "Försöker bara vara som jag är"

Kalmar län Artikeln publicerades
Mäklaren Selma Kahrimanovic har gjort en rivstart på karriären. På blott ett år har hon seglat upp som den mest omtyckta och anlitade mäklaren i Kalmar län.
Foto:Jörgen Ström
Mäklaren Selma Kahrimanovic har gjort en rivstart på karriären. På blott ett år har hon seglat upp som den mest omtyckta och anlitade mäklaren i Kalmar län.

Redan som sjuåring var hon klar över sitt yrkesval. I fjol blev hon färdigutbildad mäklare och nu – blott 25 år gammal – gör Selma Kahrimanovic raketkarriär på den lokala marknaden.

I mars 2015 anställdes hon av Pontuz Löfgren, juli året därpå fick hon sin registrering. Ett år senare har hon förmedlat bostadsrätter för långt över 100 miljoner kronor, hon har haft flest publicerade bostäder första halvåret i år och fått flest rekommendationer av kunderna av samtliga mäklare i länet.

– Det är jätteroligt, förstås, och en bekräftelse på att man gör ett bra jobb. Jag älskar det här och jag försöker bara vara som jag är. När man förmedlar andras hem, deras trygghet, handlar allt om att bygga förtroende hos kunderna. Nöjda säljare och nöjda köpare är det viktigaste för mig, säger Selma Kahrimanovic.

Ung tjej i mansdominerad säljvärld – har det varit extra tufft?

– Aldrig som mäklare. På en tidigare arbetsplats fick jag en gång höra den klassiska "lilla gumman". Kunden i fråga handlade mer än tänkt och tycktes uppskatta min kunskap och hjälp. Innan han lämnade säljdisken ursäktade han sig och tackade för bra service.

Du har bosniska rötter – berätta!

– Jag är född i Banja Luka under kriget. Jag var ett år när familjen kom till Sverige och Kalmar. Det var en slump att vi hamnade här eftersom vi kom till Danmark på natten och pappa och mamma ombads fortsätta till Sverige till det blev ljust. Min familj har alltid varit ett stort stöd för mig och pappa har alltid drivit på mig. Han är aldrig nöjd – vilket präglar mig också.

Varför blev det mäklarbranschen för dig?

– Jag kommer från en familj som är rustad med alla typer av säljare och bestämde mig i tidig ålder att jag ville bli mäklare. Jag ville vara behjälplig vid försäljningen av det dyrbaraste folk äger såväl ekonomiskt som känslomässigt. Att få ett så stort förtroende tilltalar mig.

Hur ska en bra mäklare vara, enligt dig?

– Som mäklare måste du gilla människor. Att bygga relationer och skapa band till mina kunder är viktigt för mig. Vi gör försäljningen och/eller köpet ihop. Min pappa har alltid citerat Aristoteles som säger att framgång inte bygger på en enstaka handling utan snarare en vana. Man blir vad man ofta gör helt enkelt. När jag gör något bra, ser jag till att upprepa det.

Vilka är dina förebilder?

– Jag har många inspirationskällor och plockar det bästa från de alla. Pontuz (Löfgren) har alltid varit och är en förebild. Han har inspirerat mig mycket. Det första jag fick göra som assistent till honom var att vara med och sälja Kulebo – ett av de största uppdragen vi haft. Det är typiskt honom att ge ansvar direkt. Han vet att vi klarar det. Det är en förmån att få jobba med stans vassaste mäklare varje dag. Man lär sig något nytt varje dag!

Vad har du för drömmar om framtiden?

– Först och främst att få hålla mig frisk. Om tio år är jag kvar i Kalmar och är en omtyckt mäklare som byggt många relationer med kunderna.

Du säljer bostadsrätter i Kalmar, vad är din prognos för bostadsrättsmarknaden i höst?

– Det finns inget som tyder på att det skulle bli någon stor förändring. Vi har en god marknad just nu. Intresset är fortsatt stort och det nya universitetet kommer givetvis locka fler studenter, något som i sin tur gynnar de mindre bostadsrätterna.

Fakta

Selma Kahrimanovic

Ålder: 25.

Bor: Lägenhet i Kalmar.

Familj: Sambo, mamma, pappa och storebror.

Intressen: Utöver yrket är det bara att hänga med familj och vänner.

Frukost: Kaffe med mjölk samt en yoghurtkvarg med müsli.

Visa mer...