Packhusets vision: Att ta över Hamnkrogen

Kalmar Artikeln publicerades

Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar har nyss firat 30 årsjubileum. Nu blickar man framåt – visionen är 60 nya rum och att ta över Hamnkrogen.

På hösten 1986 öppnade Packhuset sitt hotell i Kalmar i samband med köpcentret Baronens tillkomst.

– Hotellet och Hamnkrogen byggdes som ett komplement till varandra då hotellet från början bara hade rum och frukost, berättar AnnaLena Bergvall som tog över hotellet 2003.

Det har man också varit genom åren, men de senaste åren har Hamnkrogen tappat mark i den knivskarpa konkurrensen. Sedan drygt ett år är Hamnkrogen tom och Sveafastigheters dotterbolag Regio, köpte i våras restaurangen i samband med att man tog över Baronen.

  – Detta öppnade upp en helt ny möjlighet för oss. Inget är i nuläget skrivet och förhandlingar pågår med P&E Fastighetspartner. Det känns mycket positivt med en fastighetsägare som dels är lokalt förankrad och som verkligen har muskler och vill utveckla fastigheten, säger AnnaLena Bergvall.

  Packhusets vision är att servera frukost och kvällsmat i gamla Hamnkrogen. Man vill koppla ihop byggnaderna, sätta tak på innergården där en ny stor bar/reception ska byggas.

  – Vi vill skapa en "vuxen pratbar", en sofflounge där folk i lugn och ro kan träffas för samtal som sträcker sig in i nuvarande lokaler ända ner till bryggaltanen, förtydligar AnnaLena Bergvall.

  Hotel Packhuset har i dag 87 rum att erbjuda och hotellet har profilerat sig som affärshotell men också gjort sig kända för att vara ett hotell där vuxna par trivs extra bra.

  – Senaste två åren har vi tagit stora steg – vi har renoverat och uppgraderat oss på flera sätt. 2015 slog vi rekord i elva månader av tolv och trodde det skulle bli svårt att överträffa, men vi kommer faktiskt att öka omsättningen med ungefär två miljoner kronor i år, säger AnnaLena Bergvall.

  Den stora förklaringen är Kalmars uppsving som sommarstad. Ökad turistström på grund av allt fler evenemang spiller över på alla aktörer – även Hotel Packhuset.

  – Det är extremt glädjande att vara en del av Kalmars utveckling på sommaren. Men vi har cirka 80-procentig beläggning även på vintern, säger hotellchefen.

  Nu kommer snart ett nytt stort hotell att byggas i området. Vad betyder det för er?

  – Jag tror bara det är positivt. Hela området kommer att utvecklas mycket kommande åren och för oss gäller det att vara med på den resan.