Hon ger bort halva vinsten

Oskarshamn Artikeln publicerades
Susanne Axelsson säger att hon ser butiken mer som ett showroom och hon satsar på sikt mer på nätförsäljning. En stor del av intäkterna går till Sari Hati-skolan på Bali. 3 bilder
Foto:Daniel Svensson
Susanne Axelsson säger att hon ser butiken mer som ett showroom och hon satsar på sikt mer på nätförsäljning. En stor del av intäkterna går till Sari Hati-skolan på Bali.

Isaa of Sweden är ett annorlunda företag, målet är att förena företagande med socialt entreprenörskap och stödja projekt inom psykisk ohälsa i Sverige och tredje världen.

Många har säkert blivit nyfikna när de gått förbi Susanne Axelssons butik i centrala Oskarshamn eftersom utbudet skiljer sig en del från många andra butiker. Men det är inte det enda som är annorlunda. En stor del av intäkterna går dessutom till bistånd eftersom hon känner att bara pengar inte är tillräckligt för att motivera hennes företag.

– Jag har rest mycket i världen och mitt driv är att jag vill ge tillbaka och stötta andra som inte har samma förutsättningar, säger hon.

Under en resa på Bali föll allt på plats när hon stötte på skolan Sari Hati för psykiskt handikappade barn och ungdomar.

– En del av intäkterna från min försäljning går till skolan, till PKP kvinnocenter och till Suryani Institute, berättar hon och tillägger att gymnasiesärskolan i Oskarshamn genom hennes förmedling blivit vänskola med Sari Hati skolan.

Susanne Axelsson är nu på gång att ombilda sitt företag till ett aktiebolag och när det är klart ska 50 procent av intäkterna gå till bistånd. Inom kort hoppas hon också komma i gång med sin hemsida och webbshop. Varupackning är outsourcad till dagverksamheten i Oskarshamn.

– Jag vill hitta min egen nisch inom smycken, kläder, accessoarer och ponchos, säger Susanne Axelsson.