De tar marknaden med Storm

Kalmar Artikeln publicerades
Hanna Storm och Kristina Blad har i Kalmar startat konsultbolaget Stormblad som utför uppdrag åt företag inom marknadsföring. Hittills har responsen varit god.
Foto:Mats Holmertz
Hanna Storm och Kristina Blad har i Kalmar startat konsultbolaget Stormblad som utför uppdrag åt företag inom marknadsföring. Hittills har responsen varit god.

Chansen att äga sin egen tid – och möjligheten att hjälpa företag med rätt marknadsstrategier. Det fick Kristina Blad och Hanna Storm att starta konsultbolaget Stormblad.

Att på konsultbasis hyra in personal inom redovisning eller ekonomi är ganska vanligt. Däremot är det mer ovanligt att hyra in marknadsföringen.

– Vi märkte att det fanns en lucka på marknaden. Ofta är marknadsföringen lite eftersatt i företagen, kanske är det vd:n själv som får syssla med detta vid sidan om. Att anställa en person på heltid för marknadsföring kanske är onödigt för vissa – då kan en konsulttjänst vara rätt steg att ta, säger Kristina Blad.

Att gå från idé till eget företag gick ganska snabbt för Hanna Storm och Kristina Blad. De första tankarna föddes vid juletid ifjol – och redan 20 april i våras drog Stormblad igång.

Responsen har varit förvånande bra, enligt duon.

– Vi hade nog räknat med att behöva jobba mer med att sälja in våra tjänster, men hittills har det varit vi som blivit kontaktade, säger Hanna Storm.

Stormblad gör olika marknadsföringsuppdrag åt skilda bolag i många olika branscher.

– Det är just variationen som gör det så kul. Vi jobbar just med allt från åkeri till byggbolag, musiker och mäklare, säger Hanna Storm.

Vilka uppdrag gör ni?

– Alla möjliga. Det kan vara allt från att ta fram en långsiktig marknadsföringsstrategi till enklare rådgivning, säger Kristina Blad.

Som företag har Stormblad inga stora drömmar om att växa snabbt genom att skaffa många kunder och anställa ny personal. I stället vill man satsa på att jobba tätt med de kunder man verkligen vill arbeta med.

– Vi har tänkt oss att ha max tio kunder som vi kan ägna mycket energi åt och verkligen sätta oss in i deras behov, säger Kristina Blad.

Både Kristina och Hanna har tidigare drivit eget företag. Det ger inte bara en fördel i skötseln av den egna rörelsen utan ökar också förståelsen för kunderna, menar man.

– Det är en nyckel att vi kan sätta oss in i hur det är att driva företag genom egen erfarenhet. Att vara lika noga med kundens pengar som man är med sina egna och därmed hitta de lösningar som är kostnadseffektiva, säger Kristina Blad.

Fakta

Konsultbolag

En konsult arbetar som sakkunnig rådgivare inom ett specifikt område.

Konsultbolag är ett område som växer. Flera stora företag använder sig numera av tillfällig extern hjälp för att klara konjunkturtoppar. Många stora företag använder ofta bemanningsbolag för tillfälliga arbetstoppar.

Även mindre konsultbolag har en växande marknad, enligt statistiken.

Visa mer...